Fićurin: Zamjeraju mi neiskustvo, "politički iskusni" koji su HSLS doveli na dno

Marija Fićurin, kandidatkinja za predsjednicu HSLSa, ujedno je najmlađa kandidatkinja i jedina žena koja kandidira za čelno mjesto u HSLSu, zbog čega, istaknula je, suprotno liberalnim načelima, njezina kandidatura u stranci nije dobro primljena.

Karlovčanka Marija Fićurin se predstavila na današnjoj konferenciji za novinare u središnjici HSLS-a.

Rođena je 1975., zbog čega je, istaknula je, njezina kandidatura bila neugodno osporavana od Velikog vijeća HSLS-a, posebno od Stanka Zrilića iz Zadra (kandidata za potpredsjednika stranke) koji je, kaže, njezinu kandidaturu osporavao na seksistički način.

Rekla je da joj stariji stranački lobi nema što zamjerati mladost i političko neiskustvo, obzirom da su "politički iskusni" HSLS doveli na dno - s tri posto podrške biračkog tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Stranka je stalno tražila u svome članstvu mlade i žene, ali onda na mladima žele izvršiti političku lobotomiju kako bi postali nečiji politički pijuni i izgubili sav idealizam zbog kojeg su ušli u politiku", naglasila je, dodavši da se tome oštro suprotstavlja, jer vjeruje u svoju mladost, političku neopterećenost i obrazovanje.

Od donedavnog lidera HSLS-a Dražena Budiše, koji je zajedno s HSLS-om doživio fijasko na nedavnim parlamentarnim izborima te podnio ostavku, Fićurin je, kaže, preuzela samo jedan njegov savjet: "Mladi, ne slušajte starije".

Dodala je da je kao profesorica engleskog jezika do sada poučavala djecu, ali da je, od kada se kandidirala i starije stranačke kolege poučila da je pravo pojedinca osnovno liberalno načelo, kao i tolerancija, i uvažanje međugeneracijskih i razlika među spolovima.

Fićurin se zalaže za temeljitu reorganizaciju HSLS-a, izmjenu stranačkog Statuta i pravnih akata, a prije svega za promjenu predsjedničkog modela vođenja stranke u polupredsjednički, jer smatra da je poslije jakog predsjednika koji je malo i rijetko komunicirao s ograncima HSLS-a, stranci potreban organizator koji će ponovno pokrenuti HSLS - i učvrstiti ga u političkom centru da prestane lutati s lijeva na desno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara