Fidel Castro optužuje predsjednika Busha da ga je želio ubiti

KUBANSKI predsjednik Fidel Castro optužio je u petak američkog predsjednika Georgea W. Busha da ga je namjeravao ubiti kako bi srušio sadašnji režim na Kubi, te je najavio da je spreman "umrijeti u borbi" u slučaju američke vojne invazije.

"Znamo da me je Bush želio ubiti, ja to izgovaram i optužujem ga", izjavio je kubanski predsjednik, u govoru održanom na ceremoniji zatvaranja 3. regionalnog sastanka borbe protiv Zone slobodne trgovine u obje Amerike.

Optužujući Busha da se priključio kubanskim imigrantima u Miamiju, koji su protiv Castra, kubanski se predsjednik (77), koji je na vlasti već 45 godina, zatim našalio: "ovaj mrtvac još može govoriti, ovaj mrtvac može stvarati planove, ovaj mrtvac...nije mrtav".

Većinu svoga govora održanog pred oko tisuća izaslanika iz 32 zemlje regije, a koji je potrajao više od pet sati, kubanski je predsjednik posvetio SAD-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je također ismijavao intelektualne sposobnosti američkog predsjednika, ocjenjujući da Bush ne bi bio "u stanju raspravljati s kubanskim srednjoškolcem".

"Mi ni u kojem slučaju ne želimo rat, ali nećemo ni pedlja popustiti kad je riječ o našim načelima. Želim reći da meni nije važno da preživim rat. Ja sam već svoje učinio. Nije važno na koji ću način umrijeti, pa i ako umrem s oružjem u rukama. Ali u svakom slučaju, ako nas oni (SAD) napadnu, ja ću umrijeti u borbi", rekao je Castro.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara