Fidel Castro: SAD i NATO planiraju napad na Libiju

Foto: AFP

BIVŠI kubanski vođa Fidel Castro u danas objavljenom tekstu u državnim medijima je napisao kako bi SAD, zajedno sa snagama NATO-a, mogao napasti Libiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fidel je svome bratu Raulu Castru predao vlast 2008. godine, a smatra kako SAD nema interesa za ponovnu uspostavu mira u Libiji, već se samo brinu za naftne rezerve u toj državi. Piše kako SAD već dugo provodi kampanju za kontrolu nad naftnim rezervama. "Meni je apsolutno jasno da američka vlada nije uopće zabrinuta za mir u Libiji", napisao je Castro te dodao kako SAD neće oklijevati u davanju naredbe NATO-u da napadne tu državu. Smatra da se ta naredba može očekivati za nekoliko sati ili dana.

"Pošten čovjek će uvijek biti protiv nepravednog postupka protiv bilo kojeg čovjeka u svijetu", napisao je Castro i dodao kako je najgore u ovome trenutku šutjeti o zločinima koje se NATO pripreman napraviti protiv libijskog naroda. O nasilnom Gadafijevom postupku prema narodu Castro piše da treba proći još vremena kako bi se doznalo što se zaista dogodilo. Castro i Gadafi su već desetljećima prijatelji i bliski saveznici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara