Filharmonijski orkestar milanske Scale 4. listopada u Zagrebu

Filharmonijski orkestar milanske Scale pod ravnanjem korejskog dirigenta MyungWhuna Chunga održat će 4. listopada u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" u Zagrebu dobrotvorni koncert za izgradnju prvog rehabilitacijskog centra za područje orijentacije i kretanje slijepih. L

Filharmonijski orkestar izvest će Beethovenovu 5. simfoniju, Koncert za obou i orkestar R. Straussa sa solistom na oboi Francescom di Rosom, te prvu i drugu suitu iz Ravelove "Dafnis i Chloe".

Izgradnju centra potaknula je Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet, kojoj je grad Zagreba ustupio zemljište za budući regionalni centar za pse vodiče u sklopu spomen-parka u Dotrščini, a doznakama građana već je prikupljeno gotovo 60 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako su danas priopćili organizatori koncerta Zagrebačka banka i UniCredit Group, koji su omogućili gostovanje orkestra Scale, ulaznice su rasprodane, ali je zbog golema zanimanja publike od danas u prodaji još stotinjak ulaznica.

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet jedina je nevladina i neprofitna oganizacija u Hrvatskoj koja školuje pse za humanu namjenu te tako izravno utječe na potpunu intergaciju slijepih osoba u društvo. Udruga školuje najviše deset pasa na godinu, a na listi čekanja za pse vodiče više je od 70 slijepih.

(Hina) xta yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara