Film Gorana Dukića prikazan na Sundance festivalu

PRVI igrani film hrvatskog filmskog redatelja Gorana Dukića "Samoubojica: Ljubavna priča", prikazana je u ponedjeljak na filmskom festivalu Sundance što se održava u Park Cityju u Utahu.

Dukićev film je prikazan u okviru dramskog programa u kinu Racquet Club.

Film "Samoubojica: Ljubavna priča" (Wristcutters: A Love Story), kojem je Dukić i redatelj i pisac scenarija, zasnovan je na noveli Etgara Kereta, jednog od najpopularnijih mlađih izraelskih pisaca, a u glumačkoj postavi je među ostalim i Tom Waits.

Ova neobična priča o zagrobnom životu junaka koji je prerezao žile ispričana je duhovito i predstavlja neodoljiv i originalan redateljski debi, kaže se na web stranici Sundence festivala o ovom filmu.

Dukić je presadio svoj apsurdni istočnoeuropski humor i egzistencijalni svjetonazor na prašnjavi američki Zapad pri čemu je ostvario pravo malo čudo, stoji u opisu filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimatelj filma je također Zagrepčanin Vanja Černjul.

Dukić je završio Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, a potom se školovao i u New Yorku i Los Angelesu.

Dobitnik je preko dvadeset nagrada u Europi i Sjedinjenim Državama za kratke filmove i scenarije. Za svoj kratki film "Mirta uči statistiku" iz 1995. dobio je hrvatsku nagradu Oktavijan, a hrvatski filmski kritičari su ga proglasili jednim od pet najboljih hrvatskih filmova ikad napravljenih.

Sundance je najvažniji svjetski festival neovisnog filma koji je 1981. osnovao američka glumačka zvijezda Robert Redford. Na njegovom ovogodišnjem 25. izdanju koje traje od 19. do 29. siječnja bit će prikazano 120 igranih i dokumentarnih filmova iz 32 zemlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara