FILM "JE LI JASNO PRIJATELJU" NA FESTIVALU U LOS ANGELESU

Hrvatski film "Je li jasno, prijatelju?" Dejana Aćimovića uvršten je u službeni program Freedom Film Festivala u Los Angelesu, što je trideseti međunarodni filmski festival na kojem se taj film prikazuje.

Redatelj filma bit će gost tog festivala, koji će se održati od 23. do 25. siječnja u Laemmle Music Hall Theatre na Beverly Hillsu.

Na Freedom Film Festivalu prikazuju se filmovi redatelja iz zemalja novih demokracija u Europi, bivših komunističkih država koje bi se uskoro trebale pridružiti Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Cijenimo njihovu kreativnost, vizualni talent i vještinu pričanja filmske priče, kao i ono što nas mogu naučiti o poštenju i hrabrosti", stoji u programskoj knjižici Festivala.

Film "Je li jasno, prijatelju" kroz priču o Martinu, osuđenom na višegodišnju zatvosku kaznu zbog namještenog ubojstva, govori o nasilju i policijskoj torturi u jednom zatvoru bivše Jugoslavije.

Redateljski prvijenac glumca Dejana Aćimovića premijeru je imao krajem studenog 2000. On je i scenarist filma, a za mušku epizodnu ulogu zatvorskog čuvara dobio je "Zlatnu arenu" na Pulskom filmskom festivalu. Glume još Milivoj Beader, Ivan Brkić, Mustafa Nadarević, Božidar Orešković, Rade Šerbedžija, Petar Mirčevski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara