Filmski bijeg s ilegalcima u autu: Htio izgurati policajce s ceste pa izazvao prometnu nesreću

Filmski bijeg s ilegalcima u autu: Htio izgurati policajce s ceste pa izazvao prometnu nesreću

TEŠKA prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene četiri osobe dogodila se u mjestu Gojanec kod Varaždina. Nesreću je oko 11 sati izazvao 52-godišnji muškarac, koji je htio pobjeći policiji i koja ga je zbog prekoračenja dozvoljene brzine vožnje htjela zaustaviti.

Policajci koji su nadzirali promet na varaždinskoj zaobilaznici zamijetili su automobil koji je vozio brzinom od 140 do 180 kilometara na sat iz smjera Hrašćice prema Turčinu. Nakon što su ga presreli, policajci su mu svjetlosnom signalizacijom pokušali ukazati da uspori i zaustavi se van kolnika, no mahniti vozač je imao drugačije planove.

Htio izgurati policijski auto s ceste i proletio kroz crveno

Jureći prema križanju koje je regulirano semaforima, ludi je vozač automobila sa zagrebačkim registarskim oznakama, zaobišao policijsko vozilo te ga pokušao izgurati s ceste. U tom trenutku, uletio je u spomenuto križanje velikom brzinom i kroz crveno svijetlo te svom silinom udario u tri automobila.

Četiri osobe iz tih automobila zadobile su ozljede prilikom jakog sudara te su hitno prevezene u OB Varaždin, gdje će im se naknadno okvalificirati ozljede i gdje im se pruža liječnička pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevozio trojicu "ilegalaca", jedan još u bijegu

Odmah nakon izazivanja prometne nesreće, iz automobila vozača koji je prouzročio nesreću počela su od policije bježati trojica muškaraca. Dvojicu su policajci uspjeli sustići i uhititi, dok se treći još uvijek nalazi u bijegu te je za istim pokrenuta opsežna potraga. Dvojica uhićenih muškaraca državljani su Srbije, za koje je policija ustanovila kako ilegalno borave u Hrvatskoj.

Divlji 52-godišnji vozač, ima podeblji policijski dosje i već je otprije poznat policiji kao počinitelj različitih kaznenih djela. Protiv njega policija će podnijeti kaznene prijave za izazivanje prometne nesreće, nezakonito prebacivanje osoba preko državne granice te sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

B.V.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara