filmski centar na tuškancu, plesni centar i družina histrion u kinima

Poglavarstvo Grada Zagreba na današnjoj je sjednici po hitnom postupku uputilo Gradskoj skupštini na donošenje odluke o osnivanju javne ustanove Filmski centar Zagreb i njezina smještaja na Tuškancu 1, kao i davanje prostora kino dvorana "Lika" i "Apolo" na privremeno jednogodišnje korištenje Hrvatskom institutu za pokret i ples i Umjetničkoj organizaciji Glumačkoj družini Histrion. L

Pročelnik Ureda za kulturu Vladimir Stojsavljević izjavio je da će osnivanje filmskog centra povećati kulturnu ponuda grada, te će, osim prikazivanju filmova, biti namijenjen i edukativnim programima nužnim za Sveučilište. Najavio je da se ne planira posebna adaptacija kina Tuškanac, a prostor bi mogao biti otvoren u siječnju 2004. Davanje prostora kino dvorana "Lika" i "Apolo" Hrvatskom institutu za pokret i ples i Histrionu obrazloženo je činjenicom da u Zagrebu ne postoji niti jedan plesni centar gdje bi radile plesne družine, a uz Histrione u kinu "Apolo" moći će gostovati i sve druge nezavisne kazališne grupe. Ukupno se za obnovu prostora "Like" i "Apola" planira oko 13 milijuna kuna, bez tehničke opreme, koja će stajati još oko osam milijuna kuna, rekao je Stojsavljević.

Poglavarstvo je po hitnom postupku poslalo Skupštini na prihvaćanje prijedlog zaključaka o zaduživanju Grada Zagreba kod Privredne banke za iznos od 250 milijuna kuna, a radi financiranja i realizacije kapitalnih projekata planiranih u gradskom proračunu za ovu godinu. Pročelnik Ureda za financije Slavko Kojić rekao je kako je to redovito planirano zaduženje, a ne dodatno. Gradski proračun je oko 4,5 milijarde kuna, a u tom proračunu godišnje se predviđa otplata starih obveza u vrijednosti od oko 250 milijuna kuna i svake se godine predviđa zaduženje u onolikom iznosu koliko su dospjele obveze u tekućoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članovi Poglavarstva, među ostalim, prihvatili su i izvješće o stanju u trgovačkom društvu PUTO i uputili ga na Gradsku skupštinu. Elaboratom o dovođenju uređaja PUTO u dugoročno radno stanje nakon požara i zabrane rada utvrđeno je da je na postrojenju potrebno uložiti oko 6,7 milijuna kuna. Procjenjuje se da je za troškove "hladnog pogona" PUTA do kraja ove godine potrebno osigurati oko 2,5 milijuna kuna, rečeno je.

Poglavarstvo je Skupštini poslalo i izvješće o sudskim sporovima u kojima Grad Zagreb zastupa Općinsko državno odvjetništvo. Riječ je ukupno o 151.988 sudskih sporova, od kojih je u njih 151.221 Grad Zagreb tužitelj, a u 767 tuženik.

(Hina) bma mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara