Filmski okršaj policije i razbijača kafića u Trogiru

DOGAĐAJ koji svojim detaljima nalikuje na scenarije kriminalističkih filmova zbio se jutros u Okrugu Gornjem na području Trogira gdje je policija, da bi uhvatila neobuzdanog 21-godišnjeg buntovnika, s nekoliko hitaca iz pištolja pucala prema mladiću.

Prema prvim informacijama iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske (PU SD), rano jutros nešto iza 3 sata, 21-godišnjak je s još jednim nepoznatim muškarcem ušao u kafić vlasništvo 42-godišnjaka te je počeo razbijati inventar.

42-godišnjak je pokušao upozorenjem odvratiti razbijače od uništavanja objekta, da bi ga jedan od njih nakon toga tri puta ubo nožem u leđa. Nedugo potom razbijači su pobjegli, a ozlijeđeni je muškarac pozvao policiju.

Policijska patrola stacionirana na malom mostu u Trogiru pokušala je zaustaviti sumnjivo vozilo kojim su osumnjičeni bježali, ali se dvojac odlučio na pokušaj proboja policijske blokade.

Pri tom se jedan od policajaca bacio sa strane kako ga vozač ne bi pregazio, dok je drugi izvadio službeni pištolj iz kojeg je ispalio nekoliko hitaca prema automobilu.

Osumnjičeni su uspjeli pobjeći trogirskoj policiji, ali su zaustavljeni kod Dugopolja gdje je policija uhvatila osumnjičenog 21-godišnjaka. Prilikom uhićenja mladić se odupirao pa ga je policija svladala uporabom tjelesne snage i vezivanjem policijskim lisicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uhićenja provedena je kriminalistička obrada nad uhićenim 21-godišnjakom, dok se za drugim počiniteljem još traga.

Privremeni glasnogovornik PU SD Nino Ćurić za Index je rekao da istraga slučaja još traje, te da je drugi osumnjičeni u četvrtka prije podne još u bijegu. Nije mogao reći koliko je hitaca ispaljeno prema automobilu osumnjičenih, ali je dodao kako niti jedan od policajaca prilikom incidenta kod trogirskog mosta nije teže ozlijeđen.

Liječničkom hospitalizacijom utvrđeno je da je 42-godišnjak u napadu zadobio tri ubodne rane nožem (jedna u predjelu slabinskog dijela leđa, te dvije u predjelu desnog prsnog zida), zbog čega je zadržan na odjelu traumatologije Kliničke bolnice Split.

Istraga o motivima napada, kao i potraga za drugim počiniteljem još traje.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara