fina demantirala da se njenim zaposlenicima priječi politički angažman

Financijska agencija (Fina) demantirala je večeras tvrdnje predstavnika Hrvatske stranke prava (HSP) da se zaposlenicima Fine priječi politički angažman i stranačka kandidatura na predstojećim parlamentarnim izborima. L

Predstavnici HSP-a danas su na konferenciji za novinstvo u Rijeci izjavili da su nekim članicama njihove stranke, koje su trebale biti na kandidacijskoj listi za 8. izbornu jedinicu, a zaposlene su u Fini, njihovi direktori zabranili kandidiranje, uz objašnjenje da se u toj tvrtki ne dopušta stranačka aktivnost.

U priopćenju Odjela za promociju i odnose s javnošću Fine navodi se kako "Fina nikada do sada nije, niti će na bilo koji način priječiti svojim zaposlenicima politička prava, zajamčena Ustavom i hrvatskim zakonima, da budu politički angažirani te da budu isticani na izbornim listama hrvatskih stranaka i birani u bilo koje predstavničko tijelo".

Ističu kako je "to neotuđivo pravo svakog hrvatskog čovjeka, pa tako i zaposlenika Fine".

U priopćenju se također navodi kako "zaposlenici Fine imaju pravo biti politički aktivni i angažirani u različitim strankama, odnosno biti isticani na stranačkim listama" te da će se "Fina i dalje prema političkim pravima svojih zaposlenika odnositi jednako kao do sada, poštujući osnovno političko načelo slobode političkog izbora i političkog angažmana".

(Hina) pp/sdjuZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara