FINA: Pristiglo 56,6 tisuća financijskih izvještaja

DO 30. travnja, do kada je prema Zakonu o godišnjim financijskim izvještajima bio krajnji rok za predaju propisnih obrazaca, prema prvim je podacima u Financijsku agenciju (FINA) propisane godišnje financijske izvještaje predalo 56.657 obveznika.

Prema iskustvu iz ranijih godina očekuje se da bi godišnje financijske izvještaje Registru trebalo predati oko 80.000 obveznika. Isto tako procjena je da je dio obveznika svoje izvještaje poslao poštom, dok će kao i prethodnih godina dio preostalih svoj obvezu izvršiti sa zakašnjenjem, odnosno tijekom ovog tjedna, izvješćeno je iz Financijske agencije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve obveznike koji svoju obvezu nisu izvršili u zakonskom roku, FINA će u skladu sa Zakonom podnijeti prijavu za prekršaj Ministarstvu financija. Međutim, napominju iz FINA-e, obveznici mogu i dalje predati svoje financijske izvještaje Registru i na taj način ispuniti svoju obvezu. Pritom je važno i razdoblje kašnjenja jer će utvrđivanje visine kazne ovisiti upravo o duljini kašnjenja.

Zakonom o godišnjim financijskim izvještajima za one obveznike koji ne izvršavaju propisne obveze predviđene kazne kreću se od 2000 do 100.000 kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara