Financial Times najbolji svjetski dnevni list

BRITANSKI The Financial Times izbio je na vrh liste najboljih svjetskih dnevnih listova u anketi švicarske konzultantske tvrtke provedenoj među menadžerima, političarima, sveučilišnim profesorima, novinarima i stručnjacima za marketing, objavljeno je u utorak.

Od 1000 ispitanih u 50 zemalja, njih 19,4 posto je izabralo londonski Financial Times kao najbolji list, navodi se u istraživanju zuerichske tvrtke Internationale Medienhilfe objavljenom u utorak.

Američki The Wall Street Journal zauzeo je drugo mjesto s 17 posto glasova, a na trećem se mjestu nalazi njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung s 16,2 posto glasova.

New York Times pao je s prvog na šesto mjesto, a postotak ispitanih koji je glasovao za taj list pao je s 21,3 na 8,1 posto. "Rezultati pokazuje da New York Times trpi radi prošlih skandala, dok se izdanja na njemačkom jeziku i dalje međunarodno vrlo poštuju", priopćeno je iz švicarske tvrtke.

Japanski Asahi Shimbun i talijanski Corriere della Sera po prvi puta su ušli među najboljih deset dnevnih listova zauzevši osmo i deseto mjesto.

Na četvrtom je mjestu francuski Le Monde, švicarski Neue Zuercher Zeitung peti, International Herald Tribune sedmi dok se od listova na španjolskom jeziku među deset najboljih uvrstio El Pais na devetom mjestu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara