Finska u panici nakon nove prijeteće video poruke objavljene na YouTubeu

PANIKA je preplavila školu u gradu Kirkkonummi u južnoj Finskoj, nakon što se prijetnja slična onoj koju je prije svog masakra u školi Jokel u Tuusuli na internet servisu YouTube objavio 18-godišnji Pekka-Eric Auvinen.

Auvinen je prije dva dana ubio osmero ljudi, a zatim i sebe, no prije masakra svoj je ubilački pohod najavio spomenutom snimkom "Jokela High School Massacre - 11/7/2007", na kojoj se može vidjeti snimka škole obojena u crveno, kao i napadač s pištoljem.

Jučer je na YouTubeu osvanula još jedna snimka. Postavila ju je osoba pod nadimkom sličnom onome kojega je koristio Auvinen, "Sturmgeist". Auvinen je svoj pohod, podsjećamo, najavio pod imenom "Sturmgeist89" ("Olujni duh" na njemačkom jeziku). U jučer objavljenoj video-poruci stoji kako je "sljedeća srednja škola u Kirkkonummiju". Potvrdila je to, kako donosi Reuters, ravnateljica te škole, Maarit Rossi.

Rossi je za agenciju izjavila kako je snimka izazvala veliku paniku u školu koju pohađa gotovo 1 300 učenika. Učenicima koji pohađaju tu školu dozvoljen je izostanak s nastave uz dopuštenje njihovih roditelja.

U tamošnjoj policiji slučaj nove snimke prokomentirali su kao "neslanu šalu", no istražit će tko je snimku postavio na YouTube.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara