Fischer o austrijskoj potpori hrvatskom putu u EU

HRVATSKA može računati na to da Austrija podupire hrvatski put u punopravno članstvo u Europskoj uniji, izjavio je nakon radnog susreta s ministrom vanjskih poslova Toninom Piculom predsjednik Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta Heinz Fischer.

Ministar Picula, koji je u četvrtak u Beču Stalno vijeće OESS-a izvijestio o dosadašnjim rezultatima hrvatske vlade u ostvarivanju međunarodno preuzetih obveza, upoznao je predsjednika Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta s nakanama Zagreba oko podnošenja kandidature za ulazak u članstvo EU.

Nakon susreta ministar Picula je izjavio kako je ´sigurno da možemo računati na Austriju u sljedećim potezima koje ćemo poduzeti vrlo skoro´.

Predsjednik Nacionalnog vijeća Fischer sa svoje je strane pak izjavio da se ´ministar Picula može vratiti kući sa sigurnošću da mi u Austriji to vrlo podupiremo, držimo to jako važnim i pozdravljamo, posebice stoga što ćemo onda moći zajedno raditi u istoj europskoj obitelji država´.

Dvojica sugovornika potvrdili su izuzetne prijateljske bilateralne odnose Hrvatske i Austrije, izrazivši zadovoljstvo intenzivnim kontaktima između dviju zemalja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara