Fond za obnovu Vukovara nabavio za Luku dva viličara vrijedna 530 tisuća kuna

DIREKTOR vukovarske Luke Tomislav Mihaljević i predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Diana Galić potpisali su danas u Vukovaru ugovor o nabavi dvaju viličara za lučke potrebe vrijedne 530 tisuća kuna.

Po riječima predsjednice Fonda Diane Galić prošle je godine Fond u obnovu vukovarske luke uložio 1,6 milijuna kuna. "Nastavit ćemo ulagati u obnovu i proširenje luke, jer se lučko područje naslanja na gospodarsku i slobodnu zonu te ima velike razvojne mogućnosti", ocijenila je, dodavši kako bi gradnja gospodarske zone ukupne vrijednosti 40 milijuna kuna mogla početi u rujnu.

Govoreći o nabavi dvaju novih viličara koji se već rabe u vukovarskoj luci, Mihaljević je istaknuo kako će to ubrzati prekrcaj robe.

Prošle je godine prekrcano 110 tisuća tona robe ili tek 10 posto prijeratne količine. Mihaljević smatra kako je to zadovoljavajući poslovni uspjeh ako se, kako je rekao, zna da je, primjerice 1998., prekrcano tek 8130 tona. Najvećim nedostakom ocijenio je manjak otvorenih i zatvorenih skladišta te skučenost lučkog područja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog toga smo prošle godine izgubili 30 tisuća tona robe jer je nismo mogli uskladištiti", naveo je i dodao kako se pregovara s Hrvatskim željeznicama da Luci ustupi dva željeznička kolodvora radi proširenja.

Mihaljević je također rekao kako je preko Ministarstva pomorstva, prometa i veza država do sada u obnovu vukovarske luke uložila 48 milijuna kuna.

(Hina) žd dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara