Forbes: Condoleezza Rice najmoćnija žena na svijetu

Američka državna tajnica Condoleezza Rice, prema ocjeni popularnog časopisa Forbes koji svake godine objavljuje popis stotinu najmoćnijih i najbogatijih ljudi na svijetu, drugi je put za redom osvojila titulu najmoćnije žene svijeta, iza sebe ostavivši predsjednice država, političarke, kraljice i mnoge druge slavne i poznate žene svijeta. L

Na drugom je mjestu zamjenica kineskog premijera Wu Yi, a na trećem ukrajinska premijerka Julija Timošenko. Prema izboru časopisa na devetom se mjestu našla popularna televizijska voditeljica Oprah Winfrey.

Filipinska predsjednica Gloria Arroyo na četvrtom je mjesto, no, list ocjenjuje da bi uskoro mogla izgubiti to mjesto "ukoliko ne uspije pobiti dokaze oporbe koja je optužuje da se tijekom predizborne kampanje prošle godine služila varanjem".

"Čeličnim živcima i profinjenim manirima, Rice je u posljednje vrijeme još više učvrstila mjesto u diplomatskim krugovima, uspješno nastavivši svoju diplomatsku aktivnost. Rice igra ključnu ulogu iza scene u glavnim odlukama američkog predsjednika Georgea Busha", piše u objašnjenju novinar lista Forbes.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autorica nekoliko knjiga o Harryju Potteru, Britanka J.K. Rowling prošle je godine bila na 85., a ove je na 40. mjestu Forbesova popisa. Ona je najmoćnija Britanka na Forbesovu popisu, a 62. je zauzela supruga premijera Tonya Blaira Cherie. Kraljica Elizabeta je na 75. mjestu.

Među popularnim i moćnim ženama 2004. su vrlo visoko bile plasirane indonezijska predsjednica Megawati Sukarnoputri i bivša predsjednica Hewlet-Packarda Carly Fiorina koje su dokaz da je "moć prolazna stvar", zaključuje kolumnist Forbesa.

(Hina) xmh ynab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara