FORUM 21 URUČIO NAGRADE U POVODU PETE OBLJETNICE OSNUTKA

U povodu pete obljetnice osnutka, Forum 21 dodijelio je večeras nagrade za radijsko novinarstvo u prošloj godini novinarki Županijskog radija Varaždin Andreji Žigić Dolenc, te novinarima Radija 101 Maji Šudić i Hrvoju Belamariću.

Andreja Žigić Dolenc nagradu je dobila za rad i podizanje profesionalnih kriterija na Županijskom radiju Varaždin, a novinarski dvojac Radija 101 za emisiju namijenjenu osobama s posebnim potrebama ´Rezolucija 48/96´.

Govoreći o osnutku i povijesti Foruma 21, njegov predsjednik Luka Mitrović kazao je da ciljevi definirani u utemeljiteljskoj Rezoluciji Foruma 21 nisu u potpunosti ispunjeni ni nakon pet godina nastojanja da se hrvatski mediji približe europskim standardima.

Kao probleme medija, posebice elektronskih, Mitović je naveo lošu ´zakonsku infrastrukturu´, neadekvatno obrazovanje brojnih novinara, kao i njihov neodgovarajući ekonomski status.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nagrade za televizijsko novinarstvo Zbor novinara elektroničkih medija Hrvatskog novinarskog društva, Forum 21, večeras nije uručio, jer je Izvršni odbor Foruma zaključio da ocjenjivački žiri, raspravljajući o nagradama ´nije sagledao cjelovitu sliku televizijskog novinarstva´.

Kako su objavili mediji ovih dana, žiri je za najboljeg televizijskog novinara u prošloj godini predložio Denisa Latina, dok je kao najgore uređenu emisiju izdvojio ´Misli 21. stoljeća´, autora i voditelja Branimira Bilića.

Zbog neslaganja s odbijanjem prijedloga ocjenjivačkog žirija, kao i zbog nezadovoljstva načinom vođenja Foruma od izbora novog vodstva, iz tog su tijela ovoga tjedna istupili bivši predsjednik i potpredsjednik Foruma Drago Pilsel i Branko Vukšić.

Potpredsjednica Foruma Silvija Luks njihove je ostavke večeras prokomentirala riječima da Forum 21 mogu napustiti svi koji su to tijelo željeli koristiti za ispunjavanje svojih osobnih ambicija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara