FOTO Split na udaru valova putnika: U dva dana se očekuje 48.000 ljudi, u srpnju pola milijuna

FOTO Split na udaru valova putnika: U dva dana se očekuje 48.000 ljudi, u srpnju pola milijuna

Foto: FAH

U SPLITSKU zračnu luku kroz dva će dana vikenda proći ukupno 48 tisuća putnika, a samo u srpnju zabilježiti prolaz pola milijuna putnika, doznaje se od Mate Melvana iz Zračne luke Split.

Kako je Melvan kazao za Hinu, tijekom današnjeg dana očekuju dolazak 28 tisuća putnika i 115 zrakoplova, dok im je za sutra najavljen dolazak 20 tisuća osoba i 80 zrakoplova. Dodao je da u srpnju očekuju pola milijuna putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Srpanj je do sada pokazao izvrsne rezultate. Trend nam je 20 posto povećanja i zaista imamo jedan dobar i veliki promet. Subota kao subota zadnjih pet godina ostaje na istoj razini, dok se svi ostali dani povećavaju", izjavio je Melvan.

Ništa manje gužve nema ni u trajektnoj luci u kojoj će po ocjeni mjesrodavnih ovo biti najudarniji vikend ove godine. Jadrolinijin koordinator Ante Mrvica rekao je da će danas i sutra kroz luku proći 10 tisuća vozila i 60 tisuća putnika.

"Brodovi i trajekti su puni u polasku i odlasku što znači da je započela smjena turista, pa su jedni u dolasku, a drugi u odlasku. U kolovozu očekujemo značajan porast putnika jer je konkretno u Bavarskoj završila škola, a započinje i ferragosto, pa će doći do značajnog priliva njemačkih i talijanskih turista", kazao je Mrvica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara