Fradkov preuzeo odgovornost za neuspjeh socijalne reforme

Ruski premijer Mihail Fradkov priznao je u srijedu osobnu odgovornost za realizaciju reformi na području socijalnih prava koje su najviše pogodile umirovljenike, javile su ruske novinske agencije.

"Ja osobno, kao predsjednik vlade, ne bježim od odgovornosti i naučio sam lekciju", rekao je premijer obraćajući se zastupnicima Državne Dume, donjeg doma ruskog parlamenta.

Fradkov će podnijeti izvješće Dumi o rezultatima rada vlade u 2004., a Duma bi zatim trebala razmotriti prijedlog frakcije komunista o izglasavanju nepovjerenja vladi zbog neuspješne socijalne reforme.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Val prosvjeda, koji su započeli u Moskvi početkom siječnja i proširili se na brojne gradove širom 11 vremenskih zona Rusije, izazvao je zakon koji daje umirovljenicima, invalidima i vojnim veteranima novčanu pomoć umjesto povlastica, naslijeđenih iz bivšeg SSSR-a, kao što su besplatni lijekovi i javni prijevoz. Prosvjednici su govorili da mjesečne isplate od oko 10 američkih dolara puno manje vrijede od povlastica jer da taj iznos nije dovoljan za pokrivanje mjesečnih troškova prijevoza, a kamoli još za lijekove.

(Hina) xkga ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara