Francuska isporučila bivšeg njemačkog doministra obrane

Bivši državni tajnik u njemačkom ministarstvu obrane i bivši član poslovodnog odbora Daimler Chryslera LudwigHolger Pfahls, kojeg njemačko sudstvo traži zbog pronevjere, korupcije i utaje poreza, isporučen je u četvrtak njemačkim vlastima nakon što je pola godine proveo u francuskom istražnom zatvoru. L

Pfahls je u srpnju prošle godine, nakon petogodišnjeg bijega, uhićen u Parizu nakon čega su njemačke vlasti zatražile njegovo izručenje. Sud u Augsburgu Pfahlsa tereti da je početkom devedesetih zbog posredovanja u prodaji njemačkih oklopnih vozila Saudijskoj Arabiji, u vrijeme kada je zbog zaljevskog rata isporuka oružja u ovaj dio svijeta bila zabranjena, primio mito od 2 milijuna eura, koja isto tako nije prijavio poreznim organima.

Pfahls je, nakon podizanja optužnice i otkrivanja skandala u koje je upleten i sam vrh demokršćanske Unije CDU/CSU 1999., nestao te se, kako se procjenjuje, većinu vremena skrivao u jugoistočnoj Aziji i Francuskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka ministrica pravosuđa Brigitte Zypries (Socijaldemokratska stranka Njemačke, SPD) pozdravila je Pfahlsovo uhićenje te izrazila nadu da će njegovo svjedočenje baciti više svjetla na ulogu tadašnjeg političkog vrha u skandalu oko prodaje oružja. Proces bi trebao započeti početkom ožujka ove godine.

(Hina) xnkre ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara