FRANCUSKA ODLIKOVANJA HRVATIMA

Francis Bellanger, francuski veleposlanik u Hrvatskoj, uručio je u ponedjeljak francuski orden "Viteza umjetnosti i pisma", kojeg za posebne zasluge u promicanju francuske kulture dodjeljuje ministarstvo kulture Republike Francuske, Naimi Balić, Berislavu Šipušu, Zdenki Weber i Claudeu Veronu.

Prema priopćenju, veleposlanik Bellanger je naglasio da sve zaslužne za francusku odluku o uručenju ovog uglednog ordena prvenstveno povezuje glazba.

Naima Balić bivša je pomoćnica hrvatskog ministra kulture i predsjednica Glazbene mladeži Hrvatske, Berislav Šipuš je direktor Zagrebačke filharmonije, glazbeno-promotivne tvrtke "Cantus d.o.o.", organizator Zagrebačkog muzičkog biennala, skladatelj i dirigent, a Zdenka Weber je karijerni diplomat pri hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova, koja je muzikologiju i povijest glazbe doktorirala na pariškom Sveučilištu Sorbonne. Visoko priznanje odano im je za njihove dugogodišnje doprinose na području hrvatsko-francuske suradnje i promoviranju francuske umjetnosti i kulture u Hrvatskoj i hrvatske u Francuskoj, kaže se u priopćenju. Claude Veron je direktor Francuskog instituta u Zagrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlikovani su, kako se dodaje u priopćenju, izrazili zahvalnost francuskoj vladi za ovako visoko priznanje koje najbolje potvrđuje njihov osobni i profesionalni angažman u afirmiranju bogate baštine i suvremenosti francuske kulture.

(Hina) xpp/xbis ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara