Francuska prva po kvaliteti života od najvećih europskih zemalja, Velika Britanija zadnja

Francuska prva po kvaliteti života od najvećih europskih zemalja, Velika Britanija zadnja

Tekst: N.Š.

FRANCUSKA je vodeća po pitanju kvalitete života među najvećim europskim zemljama, a Velika Britanija je među najgorim, pokazalo je istraživanje.

Istraživanje portala za potrošače uSwitch pokazalo je da britanski radnici umiru prosječno dvije godine ranije nego francuski, a moraju provesti tri godine duže na poslu za razliku od francuskih kolega. Britanci također imaju najviše cijene pa tako za gorivo, hranu, alkohol i cigarete plaćaju cijenu koja je iznad europskog prosjeka. Stoga, iako imaju najveći dohodak po kućanstvu, njihova kvaliteta života je niska, jer skuplje plaćaju osnovne potrepštine.

Poljaci dobivaju najviše naknade za blagdane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje je obuhvatilo postojeće podatke o 17 faktora kvalitete života u Francuskoj, Španjolskoj, Danskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Italiji, Švedskoj, Irskoj i Britaniji.

Poljaci najviše rade, ali njihove naknade za blagdane su najviše dok Britanci rade prosječno 37 sati tjedno, no dobivaju najmanje za blagdane.

Francuzi idu ranije u mirovinu, duže žive i imaju više plaćenih praznika u usporedbi ovih 10 zemalja. Zarađuju manje, ali imaju i niže cijene osnovnih potrepština.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara