Francuska ´zabrinuta´ stanjem u Srbiji

FRANCUSKA je u utorak izjavila da je zabrinuta stanjem u Srbiji nakon predsjedničkih izbora, koji su bili obilježeni nedovoljnom stopom sudjelovanja kako bi izbori bili valjani.

´Zabrinuti smo političkim stanjem u Srbiji. Ustrajna blokada koja onemogućuje demokratsko biranje predsjednika Srbije, porast glasova za kandidate ekstremiste i stav birača su zabrinjavajući čimbenici´, rekao je glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova Francois Rivasseau.

´Vlasti moraju brzo pokrenuti demokratsko, transparentno i trajno rješenje kako bi osigurali normalno djelovanje institucija u Srbiji, kako bi uspješno izveli nastavak demokratske tranzicije i završili obnovu zajedničke države´, dodao je francuski glasnogovornik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim rezultatima objavljenim u ponedjeljak, stopa sudjelovanja izbornog tijela (6,5 milijuna osoba) bila je samo 45,2 posto ili ispod praga od zakonom traženih 50 posto kako bi izbori bili valjani.

Predsjednik SRJ Vojislav Koštunica vodi ispred svoja dva protivnika, ultranacionalističkih vođa Vojislava Šešelja i Borislava Pelevića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara