Francuska želi graditi nuklearnu elektranu u Turskoj

FRANCUSKA je izrazila sprenost da sudjeluje u izgradnji prve nuklearne elektrane u Turskoj, piše u subotu istanbulski list Hurriyet.

Tu ponudu je turskom premijeru Recepu Tayyipu Erdoganu u Ankari u petak osobno prenio francuski šef diplomacije Douste Blazy. On je o izgradnji reaktora, zacrtanog u turskim planovima razvitka, razgovarao i sa svojim turskim kolegom Abdullahom Gulom i državnim ministrom Ali Babacanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blazy, koji je u Ankaru doputovao zajedno sa predstavnicima vodećih francuskih industrijskih i drugih tvrtki, ponudio je Turskoj i prodaju raketnih sustava i borbenih helikoptera. Izražena je želja za razvojem suradnje u oblasti transporta i komunikacija.

Blazy je sa svojim turskim domaćinima imao i široku razmjenu mišljenja o problemu podijeljenog Cipra, stanju u Iraku i iranskoj nuklearnoj krizi.

Šef francuske diplomacije je, zajedno sa turskim sugovornicima, najoštrije osudio karikature proroka Muhameda koje su se pojavile u nekim danskim, francuskim, španjolskim i drugim novinama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara