Francuski konzorcij za koncesiju na Zračnu luku Pleso ponudio 87 milijuna eura

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

SAMO francuski konzorcij Zagreb Airport International Compay je podnio valjanu ponudu za davanje koncesije na Zračnu luku Zagreb.

Francuzi u svojoj ponudi nude 87,27 milijuna eura za koncesiju. Nevaljala ponuda je u Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture stigla iz švicarsko-austrijskog konzorcija Airport Zurich/Strabag. Nova vlada će u roku od sto dana morati donijeti odluku hoće li prihvatiti ponudu francuskog konzorcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom natječaju je hrvatska Vlada ponudila davanje u koncesiju izgradnju novog putničkog terminala te upravljanje postojećim terminalnom Zračne luke na Plesu. Koncesija se daje na rok od 30 godina. Prva faza izgradnje novog putničkog terminala bi trebalo stajati oko 190 milijuna eura.

"ZAIC je ponudio stalnu koncesijsku naknadu koja u 30 godina koncesijskog razdoblja ukupno iznosi 87.237.452 eura, dok će promjenjiva koncesijska naknada koja se računa u određenom postotku od bruto prihoda biti još veća", kazao je tijekom današnjeg otvaranja ponuda državni tajnik pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić. Ponuda drugog konzorcija nije čitana zato što nisu naveli brojčane podatke tražene u natječajnoj dokumentaciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara