Francuski liječnik nije znao da daje Viagru pedofilu

Francuski liječnik nije znao da daje Viagru pedofilu

ZATVORSKI liječnik optužen da je seksualnom prijestupniku prepisao lijek za impotenciju, brani se neznanjem, objavio je današnji Reuters.

"Nisam imao saznanja s kim imam posla, da jesam sigurno to ne bih učinio", izjavio je za Le Parisien liječnik koji je želio ostati anoniman, dodavši kako nije zatražio uvid u kriminalni dosje zatvorenika, jer "takva praksa nije uobičajena".

"Nema potrebe da imamo uvid u kriminalne dosjee zatvorenika. U 15 godina svog radnog staža, samo sam jednom tražio na uvid dosje", ističe zatvorski liječnik, te dodaje kako žali ukoliko je dotični recept zbilja potpisan njegovom rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnik je u svoju obranu dodao kako je on jedan od dvojice zaposlenika koji pregledavaju ukupno 820 kažnjenika.

"Takve stvari se mogu dogoditi, iako nije uobičajena praksa prepisivati Viagru osuđenicima. Mnogi zatvorenici imaju žene, a prije puštanja na slobodu, žele se osigurati da će moći biti "na visini zadatka". Mnogi od njih puše, ili imaju visok tlak, što uzrokuje impotenciju", zaključio je liječnik.

Podsjetimo, Francis Evrard, registrirani je pedofil koji je, nakon puštanja iz zatvora 2. srpnja, u prije manje od tjedan dana ponovio kazneno djelo silovanja djeteta. Evrard je silovao petogodišnjeg dječaka, a čitav slučaj uzburkao je francusku, ali i svjetsku javnost, upravo zbog činjenice da je silovatelj djece u džepu imao Viagru, za koju mu je napisan recept. 61-godišnji Evrard policiji je potvrdio kako je recept za dotični lijek legalno dobio od zatvorskog liječnika, a francuske su vlasti odmah pokrenule istragu skandaloznog incidenta.

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara