Francuski Socijalisti izabrali: Sarkozyju će se na izborima suprotstaviti Francois Hollande

Francuski Socijalisti izabrali: Sarkozyju će se na izborima suprotstaviti Francois Hollande

Foto: AFP

FRANCUSKA Socijalistička stranka izabrala je Francoisa Hollandea kao svog kandidata za predsjedničke izbore 2012. godine.

Njegova glavna rivalka za nominaciju, Martine Aubry, sinoć je priznala poraz čak i prije negoli su konačni službeni rezultati bili poznati. U danom trenutku vodio je sa 56 posto glasova, naprama 44 posto, što je Aubry bio dovoljan znak da mu preda pobjedu. To je prvi put da su glasači u Francuskoj sudjelovali u predizborima po uzoru na američki izborni sistem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Čuo sam i osjetio bijes i brigu velikog broja ljudi zbog nezaposlenosti, gubitka radnih mjesta, visokih stanarina i lošeg zdravstva. Primijetio sam zabrinutost oko naše zajedničke budućnosti, loših strana globalizacije i nedostataka Europe", kazao je Hollande u pobjedničkom govoru.

"Francuska mora pronaći plan koji će svemu tome dati smisao, a ja ću predsjedničkoj ulozi dati novu viziju. Bit ću kandidat spreman na dijalog i uzajamno poštovanje. Vratit ću magiju u francuski san i biti glasnik onih koji više ne mogu izdržati Sarkozyjevu politiku", dodao je.

Sarkozy još nije najavio da će se natjecati na sljedećim izborima, iako je to gotovo sigurno. Prva ankete sugeriraju kako Hollande čak ima i prednost nad Sarkozyjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara