Francuskog kanibala koji je pojeo cimera u zatvoru osudili na 30 godina

Tekst: L.J.
Foto: AFP

FRANCUZ Nicolas Cocaign osuđen je u četvrtak na 30 godina jer je ubio 41-godišnjeg kolegu s kojim je dijelio zatvorsku ćeliju u francuskom gradu Rouenu i pojeo mu plućno krilo. Cocaign je istražiteljima priznao monstruozni zločin, a opravdao se "psihičkim problemima".

Cocaign se naljutio na cimera u zatvoru, kaže, jer ga je krivo pogledao! Ubojstvu je prethodila svađa oko osobne higijene. Naime, Cocaign je bio ljut jer je Baudry koristio previše toaletnog papira, što je blokiralo zahod u njihovoj ćeliji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cimera je zbog toga najprije zadavio, a zatim ga počeo jesti. "Bio sam fasciniran njegovom osobnošću i zato sam mu želio uzeti dušu", izjavio je očito poremećeni Cocaign. Svoj iskaz je kasnije preinačio pa je kazao da je samo želio saznati kakav je okus ljudskog mesa.

Najprije je kušao sirovi komadić plućnog krila, ali to mu se nije svidjelo. Stoga je ostatak pluća odlučio popržiti s lukom i maslinovim uljem. Svemu tome svjedočio je treći zatvorenik u njihovoj ćeliji, koji je bio u tolikom šoku da su ga poslali u sasvim drugi zatvor, gdje je počinio samoubojstvo.

Cocaign je u zatvoru bio zbog sudjelovanja u pljački, a cimer kojeg je pojeo služio je kaznu zbog iznude i seksualnog nasilja. Francuski će sud u četvrtak donijeti presudu zbog ubojstva i kanibalizma. Njegov odvjetnik tvrdi da mu nije mjesto u zatvoru već na psihijatriji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara