Francuzi divljali i na Mljetu: Drogirali se i urinirali u crkvi

VIŠE OD tri stotine francuskih turista koji jedre po hrvatskoj obali proteklu su noć proveli na otoku Mljetu, dok im ponašanje nije bilo ništa različitije od onog na prijašnjim destinacijama Visu i Hvaru.

Za tu skupinu liječnika i profesora, koji su već započeli sa svojim godišnjim odmorima, hrvatski otoci predstavljaju svojevrstan ispušni ventil, gdje mogu raditi ono o čemu svojoj zemlji vjerojatno mogu samo sanjati.

Inače, ta skupina sudjeluje u jadranskoj regati, dok su protekle noći sve do jutra Mljetu priređivali nered kakav se ne pamti.

Francuzi za početak nisu željeli platiti karte

Otočani kažu kako su problemi s razuzdanim turistima počeli već kada je skupina od tristotinjak Francuza pokušala ući u Nacionalni park Mljet uz plaćanje samo 200 ulaznica, donosi Slobodna Dalmacija. Na kraju su ipak platili karte, te noć proveli na zaštićenom otočiću svete Marije.

Tamo su cijelo vrijeme palili svijeće, te umalo izazvali požar, dok je glazba koju su puštali bila desecima decibela iznad ugodne glasnoće tako da nitko od prvih susjeda nije mogao ni oka sklopiti.

Također, mještani otkrivaju kako Francuzima nije bila sveta niti crkva unutar Nacionalnog parka, gdje su mokrili po klupama i podu, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porazbacani kondomi i šprice

Dodaje se kako su u samoj crkvici nakon njihovog jutarnjeg odlaska pronađeni porazbacani kondomi i šprice. Mještani policiju nisu zvali, vjerojatno zbog prevelikog šoka koji su im ovi "slobodni" turisti priredili.

No, objekti koji su ih ugostili na Visu i Hvaru prije ovog pohoda,zaradili su prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, jer su se stanovnici tih otoka policiju ipak "odvažili" pozvati.

Na Hvaru su ti liječnici i profesori postali poznati po uriniranju po ogradama, dvorištima, kućama, te uznemiravanju ostalih gostiju.

Također, na već spominjanom Visu je bila gotovo identična situacija, koju je dodatno začinio jedan od članova "tima za zabavu, urlikanje i vrištanje", koji je pijan i gol šetao obalom, ali ga je ipak sustigla duga ruka zakona u obliku kazne za remećenje javnog reda i mira.

A.P.
Foto: ACN

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara