Francuzi evakuiraju strance iz dijelova Obale Bjelokosti

Francuzi evakuiraju strance iz dijelova Obale Bjelokosti
Francuske postrojbe počele su u subotu navečer evakuirati strance koji su se zatekli u zapadnim područjima Obale Bjelokosti, odnedavno pod nadzorom pobunjenika, priopćio je glasnogovornik francuske vojske u toj zapadnoafričkoj zemlji.

On je rekao da je iz gradova Man i Danane u zapadnom dijelu Obale Bjelokosti, koji su od četvrtka pod nadzorom pobunjenika, evakuirana prva skupina od oko 80 stranaca, koji će zrakoplovom biti prebačeni u glavni grad Abidjan. Još oko 90 stranaca bit će evakuirano drugim zrakoplovom.

Prilikom zauzimanja aerodroma kod Mana, francuske su postrojbe u subotu ujutro ubile najmanje osam pobunjenika. U sukobu je ranjen i jedan francuski vojnik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska vojska objavila je kako će do nedjelje ujutro iz pobunjeničkih područja evakuirati sve strance koji to žele.

Obala Bjelokosti već je podjeljena na sjever pod nadzorom pobunjenika i jug koji je ostao pod vladinim nadzorom nakon četvorotjednih sukoba nakon neuspjelog državnog udara 19. rujna. Francuski vojnici evakuirali su stotine stranaca tijekom sukoba u kojima je ubijeno više stotina ljudi, a zatim su ostali u toj zemlji kako bi nadgledali prekid vatre što su ga potpisale glavne pobunjeničke skupine. Stanje se, međutim, zakompliciralo s nedavnom pojavom novih pobunjeničkih skupina u zapadnim dijelovima zemlje koje ne priznaju prekid vatre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara