FRANJO LJUBIĆ PREDSTAVIO PROGRAM LISTE BRANKA BAKULE ZA DIJASPORU

Cilj kandidata s nezavisne liste Branka Bakule za 11. izbornu jedinicu, u kojoj svoje predstavnike bira dijaspora, unapređivanje je odnosa i suradnje između hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj, kazao je večeras na HTVu Franjo Ljubić.

Kandidati te liste smatraju da je strateški interes Republike Hrvatske da BiH bude stabilna zemlja, te da hrvatski narod u njoj i dalje bude konstitutivan.

Upozoravaju da bi Hrvati u BiH, bez potpore Hrvatske mogli napustiti svoja ognjišta. Ljubić tvrdi da su Hrvati u BiH svedeni na status nacionalne manjine, jer se ne poštuju njihova temeljna ljudska prava, poput prava na uporabu nacionalnog jezika. Zato Hrvatska treba pomoći Hrvatima u BiH i utjecati na promjene Ustava i zakona kojima je hrvatski narod doveden u takav položaj, kazao je Ljubić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako bi svi narodi u BiH ostvarili ista prava, potrebno je raditi na ukidanju entiteta, ili osnovati poseban entitet za Hrvate, smatra Ljubić.

Smatra i da bi Hrvatska iz proračuna trebala pomoći razvoj sveučilišta u Mostaru i završetak izgradnje kliničke bolnice da pacijenti i tog grada ne moraju ići na liječenje u druge gradove.

(Hina) am jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara