FRATTINI I MARTINO O KOSOVU

Italija je jako zabrinuta stanjem na Kosovu, ali će ostati prisutna na terenu i povećat će svoje napore za nalaženje rješenja, rekao je u petak talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini. L

Talijanski ministar obrane Antonio Martino rekao je danas da je Italija "morala pojačati svoju prisutnost na Kosovu, prebacivanjem nekih postrojbi iz Bosne i Italije.

"Nažalost vatra je tinjala pod pepelom. Vjerujem da će se uz povećanu vojnu prisutnost stanje prije ili poslije vratiti u normalu", rekao je on.

Danas je iz talijanskog grada Pise sa dva zrakoplova C 130 talijanskog ratnog zrakoplovstva krenulo 130 talijanskih padobranaca kao pojačanje mirovnim snagama na Kosovu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz tog sastava 100 vojnika brigade Folgore upravo se vratilo iz Afganistana i sada su otišli kao pojačanje padobrancima koji se već nalaze u Đakovici. Iz Bosne je na Kosovo prebačeno 60 karabinjera. Inače, do sada je na Kosovu bilo 2.400 talijanskih vojnika.

Talijanski listovi na naslovnim stranicama objavljuju informacije o neredima na Kosovu, te reportaže iz Beograda o skupovima ljudi koji žele otići "spašavati svoju srpsku braću" u pokrajini. "Ići ćemo do Tirane", "albanske svinje", "nitko vas ne smije tući" i druge parole iz Beograda prenosi talijanski tisak te spominje kako je mlade ponovno "zahvatila nacionalistička groznica".

(Hina) xst ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara