Friščić o Podravci: Nitko ne smije biti zaštićen

Tekst: M.M.
Foto: Boris Kovačev (Cropix)

"NITKO ne smije biti zaštićen!", rekao je danas čelnik HSS-a Josip Friščić komentirajući posljednje napise oko kredita Podravke. Friščić koji danas boravi na 4. hodočašću stranke u Mariji Bistrici naglasio je da postoje "službe koje su dužne obavljati i obavljaju svoj posao" dodavši da u istrazi nitko ne smije biti zaštićen.

Podravka ne smije biti slučaj

Podsjetimo, policija je ovog tjedna počela istraživati slučaj kreditiranja tvrtke SMS. Navodno je riječ je o 65 milijuna kuna od Podravke, a neki mediji tvrde da je riječ o iznosu od 165 milijuna kuna. Policija je također ušla i u SMS, gdje provodi izvide istovremeno kao i u Podravci tražeći dokaze da se doista radi o "prljavoj igri". U gotovo svim napisima tvrdi se kako je odlučujuću ulogu imao potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

"Podravka je tvrtka koje zapošljava 6 tisuća radnika i ostvaruje promet u milijardama i ne smije biti slučaj", naglasio je danas Friščić ističući kako je Podravka tvrtka u kojem je hrvatska država jedan od većih suvlasnika. Prema tome, smatra čelnik HSS-a ta ista država ima pravo i obvezu gledati što se tamo događa.

Odgovornost pa ostavke

Iako se dalo naslutiti kako je govoreći o Podravci u kontekstu "da nitko ne smije biti zaštićen" mislio zapravo na potpredsjednika Vlade Damira Polančeca Friščić se ipak povukao kada je trebalo imenovati eventualne krivce.

"Prava odgovornost se tek treba utvrditi, a moralnu odgovornost svatko nosi u sebi", rekao je čelnik čovjek "seljaka" kada su ga novinari upitali smatra li da bi Polančec trebao dati ostavku i to iz moralnih razloga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara