Friščić Polančecovom retorikom po Mesiću: Predsjednik je svjetski fenomen

Tekst: I.Kri.
Foto: Vlado Kos (Cropix)

PREDSJEDNIK HSS-a Josip Friščić danas se osvrnuo na jučerašnju polemiku između predsjednika Stjepana Mesića i potpredsjednika Vlade Damira Polančeca o krivnji za katastrofalnu gospodarsku situaciju u kojoj se nalazi Hrvatska.

Friščić se uključio u raspravu koristeći "Polančecovu retoriku" o bijegu Stjepana Mesića na Kubu. "Kaže da je sa svime nezadovoljan, a onda sjedne na avion i ode k Fidelu Castru. Vjerujem da će sada s Kube doći značajni gospodarski programi i da će poslije toga Hrvatskoj biti puno toga lakše", rekao je Friščić te dodao kako se možda na Kubi nađe i venecuelanski predsjednik Hugo Chavez, piše Jutarnji list.

"Mesić je tu došao božjom providnošću"

Predsjednik "seljaka" tvrdi kako nije istina da ništa ne valja, jer da je tako onda "bi plaća na rukovodećem mjestu bila 320 maraka ili 160 eura" koliko je on imao 1993. godine. Osvrnuo se i na dugovječnost Mesića u politici te je rekao kako je današnji predsjednik Hrvatske svjetski fenomen. "Bio je predsjednik bivše države, pa je bio predsjednik Vlade, pa predsjednik Sabora i sad je već deset godina predsjednik ove države. On je stalno predsjednik. I sada on kao nije političar. On je tu došao božjom providnošću, a mi ostali smo političari", rekao je u nadahnutom odgovoru Friščić te dodao kako je to što radi Mesić pokazivanje prstom u tuđem dvorištu.

Očito je kako Friščić i dalje čvrsto stoji uz Vladu Jadranke Kosor, a niti bivši premijer mu se nije zamjerio te je jučerašnji "tajni" ručak ocijenio vrlo pozitivno. Istaknuo je da je prirodno da se bivši premijer i sadašnja predsjednica Vlade nalaze i razgovaraju. "Mnogi su očekivali da će gospođa Kosor biti produžena ruka Ive Sanadera i da će ga svako jutro pitati što treba taj dan raditi”, kazao je Friščić te dodao kako je on znao da to neće biti tako i da podržava Jadranku Kosor jer dobro radi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara