Friščić: Zašto je Purda uhićen baš sad, kada trebamo završiti pregovore s EU?

Foto: Danijel Soldo / Cropix

"VJERUJEM da Purdin slučaj još nije završena priča", rekao je šef HSS-a Josip Friščić koji smatra da država napraviti sve što može da ne dođe do izručenja Srbiji. Friščić ističe kako su u proteklih 20 godina počinjene greške, jer je država trebala osigurati da se ovako nešto ne dogodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj oko Purde Friščić je nazvao farsom i političkom propagandom. "Lijepo je da se lideri sastaju, posjećuju grobišta i polažu vijence. Ali treba rješavati i stvari koje nisu riješene. Često se događa da političari dođu u Hrvatsku pa na službenim susretima daju jedne izjave, a onda ih na povratku kući ublažavaju", tvrdi lider HSS-a.

Friščić kaže da je Purda, koliko je njemu poznato, i ranije prelazio granicu pa je znakovito da je uhićen baš sada, kad je Hrvatska na rubu da zaključi poglavlje 23 o pravosuđu u pregovorima s EU. Komentirao je i rezultate istraživanja javnog mnijenja u Srbiji, prema kojima mnogi građani te zemlje ne znaju što se točno događalo tijekom ratnih devedesetih. Friščić kaže da je krivnja na njihovim političkim vođama. "Onaj tko ne želi svom narodu reći istinu i suočiti se s njom, pravi grešku", rekao je Friščić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara