Fritzl se slomio, zatvorske noći provodi plačući i želi se ispričati obitelji

ZATVORSKI čuvari medijima su otkrili kako se austrijski monstrum Josef Fritzl slomio te kako zatvorske noći provodi plačući. Fritzla muči nesanica, a navodno je zapao i u duboku depresiju.

Nakon što je otkriven njegov monstruozan zločin, svijet je ostao šokiran njegovom hladnoćom. No, u samoći zatvorske ćelije, Fritzl je očito spoznao što znači oduzeti nekome slobodu. S obzirom da vremena za razmišljanje ima napretek, shvatio je i što je učinio te je zatvorskim čuvarima rekao da bi želio vidjeti svoju obitelj, kako bi im se mogao ispričati i uvjeriti se da su dobro.

Iz zatvora je procurila i informacija o tome kako se 73-godišnji Fritzl nalazi u stanju duboke depresije te odbija izaći iz zatvorske ćelije tijekom svakodnevnog dozvoljenog izlaska u dvorište. Naime, zatvorenici svakog dana imaju pravo sat vremena provesti na svježem zraku te se u tom vremenu i rekreirati.

"Od arogantnog monstruma postao plačljivi pokajnik"

"Kad je tek stigao u zatvor bio je arogantan i nije se nimalo kajao. Sad je u potpunosti slomljen. Noći provodi plačući i jako je smršavio - jednostavno nestaje. Unatoč svemu što se dogodilo, Fritzl želi vidjeti Elisabeth, djecu i svoju suprugu Rosemarie. Rekao je svojim odvjetnicima: 'Želim vidjeti obitelj kako bi im objasnio što se dogodilo i doznao kako su, jer sam zabrinut za njih.' Ironično je to što je čovjek, koji je svoju obitelj tako dugo držao u zatočeništvu, sad zabrinut za njih", rekao je jedan od zatvorskih čuvara.

Prema riječima zatvorskih čuvara, dosad je Fritzla posjetila samo jedna osoba - javnosti i čuvarima nepoznati obiteljski prijatelj. Fritzlova kći Elisabeth već je ranije rekla kako "nikad više ne želi vidjeti njegovo lice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elisabeth sama rodila blizance u podrumu, otac je došao vidjeti tek tri dana kasnije

Austrijska policija je jučer izvijestila kako planiraju Elisabeth ispitati o okolnostima pod kojima je preminuo njen sin Michael. Naime, policija smatra kako je Fritzl kriv za smrt djeteta. Podsjetimo, Elizabeth je rodila blizance Michaela i Alexandera.

Policiji je ispričala kako je dječake rodila u podrumu, sama. Kad ih je otac došao vidjeti, tri dana kasnije, Michael je već bio mrtav. Leš novorođenčeta Fritzl je spalio u peći, a Alexandera je uzeo sa sobom i odgajao ga u obiteljskoj kući.

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara