Fritzlova obitelj želi novi identitet kako ih monstrum više ne bi mogao pronaći

ČLANOVI obitelji austrijskog monstruma Josefa Fritzla ozbiljno razmišljaju o promjeni identiteta, kako bi nakon izlaska iz bolnice mogli nastaviti s normalnim životom, bez stalnog medijskog interesa za njihovu stravičnu priču.

Prva razmišljanja o promjeni identiteta potaknuli su stalni okršaji napasnih paparazza s osiguranjem psihijatrijske klinke Amstetten-Mauer, gdje se Fritzlova obitelj oporavlja.

Još jedan od razloga za promjenu identiteta je i taj kako bi bili sigurni da ih monstruozni otac, po izlasku iz zatvora, više neće moći pronaći. Naime, Elisabeth Fritzl je rekla kako oca, zlostavljača i silovatelja, više nikad ne želi vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo.

Zatvorski čuvari medijima su otkrili kako se Fritzl slomio te kako zatvorske noći provodi plačući. Muči ga nesanica, a navodno je zapao i u duboku depresiju. Unatoč svemu što se dogodilo, rekao je kako želi vidjeti Elisabeth, djecu i svoju suprugu Rosemarie. Svojim je odvjetnicima poručio: "Želim vidjeti obitelj kako bi im objasnio što se dogodilo i doznao kako su, jer sam zabrinut za njih".

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara