Fuchs: Nećemo pomicati rok za upise u srednju školu zbog pada servera

Tekst: I.Kri.
Foto: Davor Pongračić (Cropix)

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs tvrdi kako se zbog pada informatičkog sustava neće pomicati rokovi za upise u srednje škole.

"O tome nismo razmišljali ni u jednom trenutku jer jednostavno nije bilo potrebe za tim. U jednom je trenutku e-matica pala jer su sve škole istodobno počele printati svjedodžbe", kazao je jučer ministar Fuchs te dodao kako će do ponedjeljka u osam sati svi osmaši, kao i ostali učenici, imati svjedodžbe, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Montirana dva dodatna servera

Problem s tiskanjem svjedodžbi se pojavio u srijedu, a zbog toga su montirana dva dodatna servera. "Nema masovnih problema s printanjem. Može se dogoditi u ponekoj školi da se za nekog učenika ne može isprintati svjedodžba. No tada je najčešće riječ o nepotpunim podacima", tvrdi ravnatelj Uprave za informatiku i tehnologije u MZOŠ-u Zoran Paldi.

Dodaje kako ih nastavnici nazovu kada se pojave problemi te im oni problem odmah uklone. Prijave za srednje škole primaju se u ponedjeljak i utorak, a najtraženije su opet gimnazije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara