Gabrić Jambo: U četvrtak će me saslušati državno odvjetništvo u Dubrovniku

STIPE GABRIĆ JAMBO izjavio je danas da je od dubrovačkoga Županijskog državnog odvjetništva primio poziv za obavijesni razgovor na kojem bi odvjetništvo trebao izvijestiti o optužbama koje je u medijima iznio na račun visokih HDZ-ovih dužnosnika.

Gabrić je u posljednjih nekoliko dana u medijima prozvao HDZ-ovce Vladimira Šeksa i Luku Bebića, optužujući ih za iznude i ucjene.

Za Hinu je izjavio da ima dokaze kojima će potkrijepiti svoje tvrdnje, te da je dokumente za to spreman podastrijeti državnom odvjetništvu.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić Hini je potvrdio da je dubrovačko Županijsko državno odvjetništvo zadužio da provjere Gabrićeve navode.

"Normalno je da smo zatražili istragu, s obzirom na Gabrićeve izjave i tvrdnje da je te izjave spreman i dokumentirati", rekao je Bajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gabrić tvrdi da je razgovor s Odvjetništvom zakazan za četvrtak u deset sati, no potvrda te informacije u dubrovačkom Županijskom državnom odvjetništvu danas se nije mogla dobiti.

Gabrić je ustvrdio da su lažne tvrdnje Vladimira Šeksa iz današnjeg intervjua jednom dnevnom listu da je postupak njegova (Gabrićeva) isključenja iz HDZ-a Predsjedništvo stranke pokrenulo zbog toga što je ignorirao sjednice Središnjeg odbora HDZ-a, čiji je član.

Navodi da je bio na sjednici Središnjeg odbora u Vukovaru, na kojem se, kako kaže, vrh stranke obračunao sa splitskim županijskim odborom HDZ-a.

Na isti je način, kaže Jambo, vodstvo HDZ-a obračunalo i sa saborskim zastupnikom Darijom Vukićem i drugima. "Mene su isključili na sjednici Predsjedništva u Splitu, i to pod točkom razno", rekao je, naglašavajući kako se "ne bori protiv HDZ-a i Ive Sanadera, nego protiv Bebića i njegova zeta Ivana Gabrića Šljivca, koji su već godinama gubernatori u Metkoviću".

Gabrić lažima naziva i Šeksove navode da je u kampanju protiv HDZ-a krenuo kako bi se dodvorio aktualnoj vlasti, a radi "zataškavanja" istražnih postupaka koji se protiv njega vode.

"Protiv mene je podignuta samo jedna kaznena prijava, ja poštujem zakone i sud, a poštovat ću sudsku odluku, kakva god bila", poručio je Gabrić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara