Gabrić: Tehnički neizvedivo angažirati privatnike za vrijeme štrajka liječnika

PREDSJEDNIK Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Nikica Gabrić ističe da je tehnički nezvedivo angažiranje privatnih medicinskih ustanova za vrijeme štrajka liječnika u državnim bolnicama.

Udruga za zaštitu i promicanje prava bolesnika iz Pule u današnjem priopćenju pita Gabrića zašto HZZO nije u iznimnim situacijama, kao što je to štrajk, sklopio ugovore s privatnim specijalističkim zdravstvenim ustanovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´HZZO je razmatrao i tu mogućnost, no angažirati privatne ustanove nije tehnički izvedivo u tako kratkom vremenu, a ugovori se ne mogu sklopiti samo na par dana, tjedan ili mjesec dana, koliko će trajati štrajk´, rekao je Gabrić Hini.

Problem je i što u Hrvatskoj nema dovoljan broj specijalističkih ordinacija koje bi mogle preuzeti pacijente od državnog sektora, a očekivao se i skori prestanak štrajka, dodao je Gabrić.

Angažiranjem privatnih medicinskih ustanova za polikliničko-specijalističke preglede smanjile bi se negativne posljedice štrajka za korisnike zdravstvenih usluga, tvrdi Udruga za zaštitu bolesnika iz Pule.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara