Gabrovec: Slovenski saldo oko Ljubljanske banke pozitivan

Slovenija ne razmišlja o povratku devizne štednje Ljubljanske banke Zagreb, štoviše devizni saldo te banke u Hrvatskoj je "u plusu" za 100 milijuna eura, ustvrdio je u izjavi za izdanje "Dela" od srijede Rudolf Gabrovec, predstavnik za sukcesiju slovenskog premijera Antona Ropa, osvrćući se na kombinacije po kojima bi Slovenija iz novca dobivenog s računa bivše Jugoslavije u SADu mogla vratiti novac starim deviznim štedišama "stare" Ljubljanske banke.

"Tehnički je tako nešto neizvedivo jer je glavna podružnica u Zagrebu zaseban slučaj. Ona ima u Hrvatskoj najmanje 270 milijuna eura potraživanja. Zato bi bilo logično da iz tog naslova nešto sredstava priteče u Sloveniju, a ne da razmišljamo o tome da Sloveniji naprtimo obvezu koja ne postoji", ustvrdio je Gabrovec za vodeći slovenski dnevni list.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjave slovenskog visokog predstavnika za sukcesiju, koji je i ranije o slučaju Ljubljanske banke imao za hrvatsku javnost teško razumljiva stajališta, kako se doznaje, predstavljaju novo testiranje sadašnjeg stanja osjetljivog međudržavnog pitanja pred predviđeni službeni posjet hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića idućeg tjedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara