Gaćina prije tjedan dana bio prezadovoljan ponudom Tele2

Gaćina prije tjedan dana bio prezadovoljan ponudom Tele2

"TELE2 je dao fenomenalnu ponudu! Presretni smo što smo dobili ovakvog partnera." - rekao je Gašper Gaćina, predsjednik Vijeća Agencija za telekomunikacije, prije tjedan dana, nakon što je sa Šveđanima razgovarao o ponudi.

Jutarnji list, koji tvrdi kako je Gaćinino hvaljenje Tele2 bilo vrlo neukusno, zatražio je od predsjednika Vijeća Agencije zvučni zapis, no Gaćina im je rekao da moraju poslati službeni zahtjev. Transkripti navodno ne postoje, no zvučni zapis imaju Šveđani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samo tjedan dana kasnije, nakon što je svima postalo jasno da su stopostotni vlasnici Šveđani, Gaćina je promijenio ploču. 

I sam priznaje da je prvo bio oduševljen njihovim pristupom i najavom drastičnog rezanja cijena, no tvrdi kako se kasnije pokazalo da njihov plan nije dobar pa zato nisu skupili potreban broj bodova.

"Zapravo bismo dobili virtualnog operatora koji ne bi gradio bazne stanice i ulagao i mrežu, a ne bi baš ni zapošljavao ljude" - objasnio je Gaćina, tvrdeći kako Tele2 ne može nikako popraviti ponudu, piše Jutarnji list.

Švedski veleposlanik u Hrvatskoj Sture Theolin za Dnevnik Hrvatske televizije izrazio je iznenađenje odlukom Agencije, kojom se uskraćuje koncesija za trećeg GSM operatera. Neshvatljivo mu je kako je dio ponude o razvoju nacionalnog gospodarstva ocijenjen s nula bodova.

"Tele2 je planirao uspostaviti nove usluge i službe za korisnike u Vukovaru i nekim drugim mjestima, gdje bi zaposlili nekoliko stotina ljudi. Teško je shvatiti kako ocjena toga može biti nula", izrazio je svoje čuđenje švedski veleposlanik.

Švedski operater i devet hrvatskih tvrtki sumnjaju u regularnost natječaja, rekli su na konferenciji za novinare održanoj nakon što je njihova ponuda odbijena, te su najavili da će tražiti od Vlade i Sabora da u okviru svojih mogućnosti utječu da se preispita postupak ocjenjivanja ponude, koju je Vijeće za telekomunikacije odbilo. Ako bude potrebno, od Europske komisije zatražit će ocjenu da li ponuda konzorcija zadovoljava kriterije hrvatskog natječaja.

Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije na sjednici će u petak odlučiti o raspisivanju novog natječaja za dodjelu koncesija druge i treće generacije u mobilnoj telefoniji. Na javnoj sjednici Vijeća trebalo bi se doznati kada i u kojim će medijima novi natječaj biti objavljen, kao i količina i vrsta koncesija koje će se njime oglasiti.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara