Gadafi pisao Obami: Zaustavite rat u Libiji, želimo vam puno sreće na idućim izborima

Gadafi pisao Obami: Zaustavite rat u Libiji, želimo vam puno sreće na idućim izborima

Foto: AFP

MOAMER GADAFI napisao je pismo Baracku Obami i od američkog predsjednika zatražio da "zaustavi nepravedni rat u Libiji". No, također mu je poželio puno sreće u predsjedničkim izborima koji se dogodine održavaju u Americi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako javlja AP, pismo se sastoji od tri stranice a započinje s Gadafijevim apelom Obami da stane na kraj savezničkoj operaciji koju, nakon što su se Amerikanci povukli, predvodi NATO. "Vi ste čovjek koji ima dovoljno hrabrosti da prizna grešku i ispravi svoje pogreške", napisao je Gadafi u svom pismu Obami.

"U interesu svjetskog mira, prijateljstva i suradnje naših naroda i zbog ekonomskih interesa, kao i suradnje u ratu protiv terora, vi ste u poziciji da zadržite NATO izvan Libije", napisao je Gadafi.

Pismo je, međutim, kako prenosi HuffPost, u najmanju ruku ekscentrično. Gadafi tako Obamu naziva "naš sine" i "ekselencijo", te se žali kako Libija nije razorena fizički nego psihički. No, pismo je završio zaključkom kako libijski narod nema ništa protiv Obame: "Vi ćete uvijek ostati naš sin, bez obzira na sve što se dogodilo. I dalje se molimo da ćete ostati predsjednik SAD-a i nakon izbora. Nadamo se da ćete izboriti pobjedu u idućoj kampanji", zaključuje se u pismu kojeg potpisuje "Moamer Gadafi, vođa revolucije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara