Gadafi pozvao na revoluciju i najavio napade: Napast ćemo i civilne ciljeve na Mediteranu!

Foto: AFP

LIBIJSKI vođa nekoliko sati nakon napada obratio se javnosti putem libijske televizije. U svojoj izjavi pozvao je vojsku na revoluciju te je dodao kako je Mediteran postao poprištem rata i da će se Libijsi suprotstaviti "križarima". "Ova agresija libijski narod čini jačim.", rekao je Gadafi i dodao da će aktivirati sve vojne baze kako bi obranio Libiju i njezinu zajednicu, suverenost i moć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gadafi je pozvao Afriku, Latinsku Ameriku, Aziju i arapske zemlej da stanu na stranu Libije. Najavio je da će napasti i vojne i civilne ciljeve u Mediteranu ako se nastavi napadi saveznika na Libiju.

Ranije se Libijcima obratio predsjednik parlamenta Mohamed al-Zawi rekavši kako je vrlo tužan što se njegova zemlja suočava s ovim barbarskim napadima ali da ta agresija neće oslabiti njihov duh. "Ova barbarska agresija došla je nakon što smo mi objavili prekid vatre.", rekao je Al-Zawi.  Dodao je kako je mnogo civila ranjeno agresivnim napadima te da medicinsko osoblje pokušava spasiti mnoge ljudske živote. "Masovno okupljanje ljudi na različitim lokacijama pokazuje podršku našemu vođi. To je dokaz da libijski narod neće biti pobijeđen.", rekao je Al-Zawi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara