Gadafi prihvatio mirovni plan Afričke unije?

Gadafi prihvatio mirovni plan Afričke unije?

Foto:

JUŽNOAFRIČKI predsjednik Jacob Zuma izjavio je da je libijska vlada prihvatila mirovni plan Afričke unije. Zuma i četvorica afričkih vođa sastali su se s Moamerom Gadafijem u Tripoliju jučer, a danas bi se trebali sastati s pobunjeničkim vođama, javlja BBC.

U prijedlogu za primirje stoji da odmah mora doći do prekida vatre između Gadafijeve vojske i pobunjenika, mora se osigurati humanitarna pomoć, moraju se zaštititi strani državljani, pobunjenici i libijska vlada moraju doći do dogovora na političkom planu i NATO mora odmah prekinuti zračne napade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo dati šansu ovom mirovnom planu", rekao je Zuma nekoliko sati nakon sastanka. Izaslanstvo Afričke unije, koje čine vođe pet afričkih nacija, dobilo je podršku Europske unije, no zapadne zemlje koje sudjeluju u napadu još nisu dale nikakav odgovor ni komentar prijedloga.

Na sastanku se razgovaralo i o Gadafijevom odstupanju s vlasti, međutim detalji o tome su povjerljivi i zasad se ne zna o čemu se točno razgovaralo. "Libijci moraju izabrati svog vođu na demokratski način", rekao je jedan od članova Afričke unije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara