Gadafijevi pristaše ubijaju ranjene u bolnicama, Švicarska zamrznula njegove račune

Foto: AFP

POMAHNITALI libijski diktator Moammer Gaddafi obratio se danas naciji preko nacionalne televizije i za revoluciju u zemlji optužio Al- Qaedu!

Al-Jazeera prenosi da je poručio kako je sad već očito da mladim prosvjednicima manipulira najozloglašenija teroristička organizacija na svijetu.

Gadafijevi pristaše ubijaju ranjene prosvjednike u bolnicama

"Nitko stariji od 20 godina ne sudjeluje u ovim događajima. Te nerede izazvala je Al- Qaeda", rekao je, pozivajući libijske roditelje da djecu ne puštaju iz kuće. Gaddafi je s malih ekrana poručio građanima da se situacija u Libiji ne može usporediti s Tunisom i Egiptom, jer, tvrdi, "Libijci nemaju nikakvih razloga za pobunu".

Talijanska novinska agencija MISNA javlja kako je vođa libijske podružnice Međunarodne agencije za ljudska prava Slimane Bouchaiguir kazao da su pristaše Moamera Gadafija danas i jučer upali u bolnice u Tripoliju i poubijali veliki broj ranjenih prosvjednika. Prosvjednike su ubijale glavne snage Gadafijevog diktatorskog režima, pripadnici Libijskog revolucionarnog vijeća. Bouchuiguir je rekao da su leševe vjerojatno zapalili, nakon što su ih prevezli na nepoznatu lokaciju.

Švicarska je odlučila zamrznuti sredstva libijskog vođe Moamera Gadafija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara