Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko i Rudeš bez tople vode četiri dana!

Tekst: I.M.
Foto: HR Foto (Larakiss)

ZBOG zamjene magistralnog vrelovoda na križanju Selske ceste i Krapinske ulice potrošači HEP-Toplinarstva u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko i Rudeš neće imati toplu vodu u razdoblju od 10. rujna ujutro do 14. rujna, izvijestio je jutros HEP.

HEP-Toplinarstvo je redovnim pregledom koji obavlja prije početka ogrjevne sezone ustanovilo da je magistralni vrelovod na križanju Selske ceste i Krapinske ulice u potpunosti dotrajao te je nakon nabave potrebne opreme organiziralo njegovu zamjenu. Budući da su radovi opsežni, a ne postoji mogućnost obilazne opskrbe spomenutih naselja toplinskom energijom, oko 15.000 kućanstava spojenih na centralizirani toplinski sustav HEP-Toplinarstva biti će u navedenom periodu bez tople vode. HEP-Toplinarstvo je s organiziranjem zamjene spomenutog magistralnog vrelovoda krenulo odmah nakon provjere vrelovodne mreže, no zbog dugog roka isporuke opreme izvođenje radova može započeti tek 10. rujna.

"Zamjena ovog dijela magistralnog vrelovoda je nužna kako bi se spriječila puknuća cijevi i kvarovi tijekom nadolazeće ogrjevne sezone, te osigurala kontinuirana i sigurna opskrba toplinskom energijom za potrošače u zapadnom dijelu Zagreba", izjavio je Robert Krklec, direktor HEP-Toplinarstva.

Iz HEP-Toplinarstva mole građane za strpljenje i razumijevanje tijekom trajanja radova te napominju da rade sve kako bi ovaj prekid isporuke toplinske energije bio što kraći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara