Galić idućeg tjedna donosi odluku o Latinu

Galić idućeg tjedna donosi odluku o Latinu

NAKON što je posebno oformirano povjerenstvo HRT-a, sazvano radi davanja stručnog mišljenja o spornoj emisiji "Latinica" pod nazivom "Tuđmanova ostavština", danas završilo svoj posao i mišljenje predalo uredu glavnog ravnatelja HRT-a Mirka Galića, HRT-ov novinar i glavni urednik "Latinice" Denis Latin početkom idućeg tjedan može očekivati konačnu odluku o svojoj budućnosti na Prisavlju.

Kako je Indexu potvrdio glasnogovornik HRT-a Janoš Roemer, povjerenstvo sastavljeno od petorice članova struke (Joško Martinović, Jura Ozmec, Damir Matković, Nevenka Šintić i Ivica Tomas) danas je uredu HRT-ova ravnateljstva (Galić se nalazi na odmoru) dostavilo svoje mišljenje o "Tuđmanovoj ostavštini".

Roemer ističe da bi ravnatelj HRT-a Mirko Galić trebao početkom idućeg tjedna donijeti konačnu odluku o Latinu, te da istu ne mora temeljiti na mišljenju peteročlanog povjerenstva. To bi značilo da bez obzira kakav je zaključak povjerenstvo iznijelo o "Latinici", Galiću ostaje pravo na nezavisnu odluku.

Zaključak povjerenstva nije poznat nikome od HRT-ovih djelatnika, osim članovima istoga, a Roemer ističe da njihovo mišljenje niti neslužbeno ne bi trebalo biti dostupno javnosti, jer na kraju krajeva možda i neće biti presudno u donošenju konačne odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvještaj smo poslali ravnatelju, a odluka koju smo donijeli je mudra i pravedna." - rekao je za Hinu Joško Martinović, koji zaključak ipak nije želio javno iznijeti.

Screenshot: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara