Galić: Neću podnijeti ostavku

GLAVNI ravnatelj HRT-a Mirko Galić izjavio je danas novinarima da nema namjeru podnijeti ostavku.

Kazao je da će to učiniti kada bude imao razloga, a što, kaže, nisu ni kritike koje su na račun HRT-a izrečene u saborskoj raspravi, niti eventualno odbijanje poslovnog i programskog izvješća HRT-a, koje je najavio HDZ.

"Odstupit ću tek kada postanem neuspješan i ne budem mogao snositi odgovornost za kuću, odnosno osigurati stabilno poslovanje i neovisno novinarstvo", rekao je Galić novinarima u stanci rasprave o HRT-ovim izvješćima.

"Ako nešto od toga postane ugroženo odmah odlazim", dodao je, istaknuvši da svoj dosadašnji rad na čelu HRT-a ocjenjuje uspješnim i poslovno i programski.

"Moja ostavka bila bi božićni poklon koji bi mnoge razveselio, ali im ga neću dati", naglasio je Galić.

Svjestan je, kaže, da mu uskraćivanje potpore vladajuće većine u Saboru otežava situaciju, ali i toga da mu samo Programsko vijeće HRT-a može uskratiti povjerenje.

Inače, saborska rasprava o HRT-u, nakon cijelog jučerašnjeg dana i današnjeg prijepodneva, bliži se kraju - nakon stanke, u 15 sati ostalo je još šest zastupnika za pojedinačnu raspravu te četiri kluba u završnoj raspravi od pet minuta.

Reakcije udruga branitelja i dragovoljaca na Latinicu

Na emisiju Hrvatske televizije "Latinica" o prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu reagirale su danas braniteljske udruge Splitsko dalmatinske županije, Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika i Udruga branitelja djelatnika Podravke ističući kako su njome duboko povrijeđeni i šokirani.

Emisija "Latinica" šokirala je i duboko povrijedila čitav hrvatski narod, a posebno sve hrvatske branitelje nakon koje je i jedan branitelj u očaju i prosvjedu protiv iznesenih laži i neistina sebi oduzeo život, stoji u priopćenju udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, oboljelih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko dalmatinske županije te HVIDRA-e iz Trogira i Trilja.

U toj emisiji dobro plaćene snage provode nalog svjetskih moćnika - prikazati prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana kao silnika i zločinca, ukaljati sliku kod hrvatskog naroda o junaku Domovinskog rata Anti Gotovini. Također ih se želi staviti u isti odnos sa stvarnim ratnim zločincima Miloševićem, Karadžićem, Mladićem, kninskim šerifom Martićem i drugim četničkim koljačima, a time onda izjednačiti žrtvu i agresora, kako bi svi postali isti, stoji u priopćenju.

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke traži smjenu urednika Latinice Denisa Latina po hitnom postupku, a od Državnog odvjetništva zahtijevaju istragu, te da se Latina, ako je istina da se zbog Latinice ubio branitelj, optuži po članku 95. Kaznenog zakona za prouzročenje smrti iz nehaja. Također očekuju i osudu Hrvatskog novinarskog društva. Krajnje neprofesionalnim smatraju da se na dan samoubojstva branitelja iz Gline snima i prikazuje, u najgledanijoj informativnoj emisiji, izjava njegove kćeri kako bi se umanjla odgovornost onih koji su pridonijeli samoubojstvu i nezadovoljstvu milijuna ljudi pored malih ekrana, navodi se u priopćenju.

Članovi ravnateljstva Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika začuđuje količina neistine i obezvrjeđivanja dostojanstva ljudske osobe prvog hrvatskog predsjednika. Svi prilozi novinara (u Latinici) su neobjektivni, tendenciozni i puni odioznosti ne samo prema osobi pokojnog predsjednika, nego i prema sudbonosnim događajima za nastanak samostalne hrvatske države, stoji, među ostalim, u priopćenju HKDPD-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara