Gaza: Izraelci ubili sedmero Palestinaca

Gaza: Izraelci ubili sedmero Palestinaca

IZRAELSKA vojska ubila je najmanje sedmero Palestinaca tijekom racije u predgrađu Gaze u noći sa srijede na četvrtak, objavili su očevici.

Žitelji četvrti Shijaia, u predgrađu Gaze, obznanili su da su izraelski tenkovi uz potporu helikoptera upali u naselje i opkolili kuću jednog pripadnika Hamasa. Došlo je do oružanog sukoba u kojem je ubijeno sedmero Palestinaca, među kojima i dvoje djece, starih 12 i dvije godine, tvrde očevici.

Izraelci su potvrdili da je u tijeku akcija "protiv terorističke infrastrukture" u Shijaiaji te da je u njoj ranjeno šestero vojnika.

Hamas je, inače, odbacio novi mirovni plan tzv. bliskoistočnog kvarteta (SAD, EU, UN, Rusija) odmah nakon što je objavljen.

Palestinski ministar zadužen za pregovore s Izraelom Saeb Erekat optužio je u četvrtak Izrael da je na novi mirovni plan odgovorio slanjem tenkova u pojas Gaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izrael je poslao tenkove u pojas Gaze odgovarajući tako na putokaze, međunarodni dokument predstavljen u srijedu koji predviđa stvaranje palestinske države do 2005. godine", kazao je Erekat.

"Izrael je u pojasu Gaze izvršio agresiju i masakr i tražimo od međunarodne zajednice da to okonča", dodao je.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara